Welcome to our website !

Yeni Trend: Resim Terapi

By 08:25:00 , , ,

Son bir yıl her yerde yetişkinler için boyama kitapları görüyoruz. Her yerde rengarenk kapaklı, güzel desenlerle bezeli boyama kitapları, kalemler. Peki bu yeni trendin amacı, özü nedir? Bir anda neden bu kadar popüler oldu?
Gördüğümüz kitaplarda yer alan desenlerin bir çoğu mandala desenleri. Peki mandala nedir?
Öncelikle mandalanın ne olduğunu açıklayalım. Mandala Sanskritçe bir kelime. Anlamı enerji saklayan kap anlamına geliyor. İnanışa göre mandala desenlerini yaparken içimizde bulunan olumsuz enerji ve tüm dileklerimiz bu desene aktarılıyor. Desenin yakılması ile birlikte olumsuz enerjimiz, dileklerimiz evrene karışıyor. 
Bizi mutluluğa bir adım daha yaklaştıran her türlü ritüeli seviyoruz❤
Resimle veya müzikle yapılan terapilerin uzun yıllardır sağlık alanında kullanıldığını biliyoruz ancak resim ile stresten arınma günlük yaşantıya bu denli indirgenmemiş, tutku haline gelmemişti.
Her gün vücudumuzdan olumlu, olumsuz birçok enerji geçiyor. Vücudumuzda biriken olumsuz enerjiden içgüdüsel olarak rahatsızlık duyuyor, kurtulmaya çalışıyoruz. Yetişkinler için boyama kitaplarının bu denli popüler hale gelmesinin nedeni herkesin hayatın olumsuzluklarından biraz olsun kurtulmak, stresten arınmak istemesi olduğunu düşünüyoruz.

Resim yapmak ruhumuzu ferahlatmanın yanı sıra, yaratıcılığımızı geliştiriyor. Eğer hala edinmediyseniz mutlaka bir boyama kitabı edinin, ayrıca uzmanlar tarafından gerçekleştirilen resim terapilerine katılın. 
Yaşadığımız şehir olan İzmir'de Uzman Psikolog Yaprak Özgür tarafından "Sanatla Rahatla" adıyla bir atölye düzenliyor. Tesadüfen karşılaşıp, tanıştığımız bu güzel etkinliği çok sevdik ❤ Bu güzel atölye ile ilgili bilgilere ulaşmak için tıktık
Stresten arındığımız, ruhumuzun kelebekler gibi huzurlu olduğu güzel bir akşam olsun😊

You Might Also Like

0 yorum